Monday, October 21, 2013

Book of Stories

Cizí jazyk se dá vyučovat různými způsoby. Některé jsou vysloveně špatné a většina ještě horší. V Bee's Knees pracujeme s příběhy. ("Příběh" je každý text, který se mi jeví dost kvalitním na to, aby unesl hlavičku "příběh.") Ty jsou nejen poutavé, ale především jsou podané krásnou a *reasonably* bohatou angličtinou. (Some students may beg to differ, on both counts.)

Ve školním roce 2012-13 zazněla v hodinách celá řada nových příběhů, z nichž většinu naleznete v této knize. Nemusí se vždy jednat o strhující akční příběhy plné vášně a dobrodružství, všechny ale stojí za přečtení. *More importantly*, z každého zde uvedeného textu se naučíte víc než z regálu plného učebnic.

Každý příběh je uveden ve třech variantách. V prvé řadě původní anglická verze s podtrženými pasážemi, jimž byste měli věnovat mimožádnou pozornost. Poté český překlad, pomocí něhož se můžete ujistit, že víte přesně, o co v textu jde. A nakonec pak doplňovačky, jejichž smyslem je ukázat vám, že práce s knihou není naprostým mařením času.

Anyway, see for yourself.


No comments:

Post a Comment